Hozzávalók
- 250 g gersli
- 70 g tökmag
- 1 db nagyobb főtt cékla
- 100 g kígyóuborka
- 100 g zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- 1 csipet chipotle chilipehely
- 1 - 2 ek friss, aprított kapor
- só, bors
Hozzávalók
- 250 g gersli
- 70 g tökmag
- 1 db nagyobb főtt cékla
- 100 g kígyóuborka
- 100 g zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- 1 csipet chipotle chilipehely
- 1 - 2 ek friss, aprított kapor
- só, bors
A gerslit sós vízben kb. 40-50 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük.
A tökmagot egy száraz serpenyőben sóval, 4-5 perc folyamatos rázogatás mellett magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg pattogni kezdenek.
A céklát, a kimagozott kígyóuborkát, a zellerszárat és az újhagymát 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd az összes többi alapanyagot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a kapros gerslisaláta céklával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!