Hirdetés
Bespájzolva

Kapros gerslisaláta céklával

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
250 g gersli
70 g tökmag
1 db nagyobb főtt cékla
100 g kígyóuborka
100 g zellerszár
2 szál újhagyma
1 ek fehérborecet
1 ek balzsamecet
4 ek olívaolaj
1 csipet chipotle chilipehely
1 - 2 ek friss, aprított kapor
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Kapros gerslisaláta céklával

Csupa egészséges alapanyag egy klassz, laktató, és nem mellékesen vega salátában, ami köretként is szuper, de egyébként laza ebédnek is simán megteszi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
250 g gersli
70 g tökmag
1 db nagyobb főtt cékla
100 g kígyóuborka
100 g zellerszár
2 szál újhagyma
1 ek fehérborecet
1 ek balzsamecet
4 ek olívaolaj
1 csipet chipotle chilipehely
1 - 2 ek friss, aprított kapor
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A gerslit sós vízben kb. 40-50 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. 

A tökmagot egy száraz serpenyőben sóval, 4-5 perc folyamatos rázogatás mellett magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg pattogni kezdenek. 
A céklát, a kimagozott kígyóuborkát, a zellerszárat és az újhagymát 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd az összes többi alapanyagot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a kapros gerslisaláta céklával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások