Hirdetés

Kapros gerslisaláta céklával

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
250 g gersli
70 g tökmag
1 db nagyobb főtt cékla
100 g kígyóuborka
100 g zellerszár
2 szál újhagyma
1 ek fehérborecet
1 ek balzsamecet
4 ek olívaolaj
1 csipet chipotle chilipehely
1 - 2 ek friss, aprított kapor
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kapros gerslisaláta céklával

Csupa egészséges alapanyag egy klassz, laktató, és nem mellékesen vega salátában, ami köretként is szuper, de egyébként laza ebédnek is simán megteszi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
250 g gersli
70 g tökmag
1 db nagyobb főtt cékla
100 g kígyóuborka
100 g zellerszár
2 szál újhagyma
1 ek fehérborecet
1 ek balzsamecet
4 ek olívaolaj
1 csipet chipotle chilipehely
1 - 2 ek friss, aprított kapor
só, bors
Bevásárlólistához adom

A gerslit sós vízben kb. 40-50 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. 

A tökmagot egy száraz serpenyőben sóval, 4-5 perc folyamatos rázogatás mellett magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg pattogni kezdenek. 
A céklát, a kimagozott kígyóuborkát, a zellerszárat és az újhagymát 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd az összes többi alapanyagot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a kapros gerslisaláta céklával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások