Hirdetés

A legkirályabb csípős sali édesburgonyával

Hirdetés

A legkirályabb csípős sali édesburgonyával

Az a teóriánk itt a szerkesztőségben, hogy ha már salátát eszünk, akkor az legyen nagyon extra. Na, hát ez az édesburgonyás sali pont ilyen lett, ugyanis pont eléggé csíp, van mellé egy ütős szósz és persze az is baromi jó, ahogy a meleg édesburgonya keveredik a többi hozzávalóval. Próbáljátok ki ti is!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

A burgonyához:

  • 1 közepes édesburgonya
  • bors
  • olívaolaj
  • cayenne bors
  • római kömény

A salátához:

  • 10 db kínai kel levél
  • 1 kis marék bébispenót
  • 1 marék pirított dió
  • 1 marék pirított tökmag
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • 3-4 db aszalt paradicsom

Az öntethez:

  • 2 ek méz
  • 3-4 ek olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
  • 1 mk Tabasco green sauce 🔥
  • bors
Fotó: Szilágyi Nóri

Az édesburgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk megszórjuk cayenne borssal és római köménnyel. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal átkeverve 20 perc alatt puhára sütjük. Az öntethez minden hozzávalót egy kis üvegbe töltünk, rázárjuk a tetejét és jól összerázzuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

 A kelleveleket apróra vágjuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A saláta hozzávalóit egy tálba szórjuk a sült édesburgonyával együtt, meglocsoljuk az öntettel és jól átkeverjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?