Hirdetés

Mogyoróvajas csirke panzanella salátával

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
4 ek krémes mogyoróvaj
2 ek olaj
150 ml víz
1 gerezd fokhagyma
1 db lime facsart leve
1 db bagett
250 g koktélparadicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 marék rukkola
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mogyoróvajas csirke panzanella salátával

A mogyoróvaj legalább akkora függőséget okoz, mint az édes csokis társa. :D Ez így is van, én nagyon sok mindenhez tudnám enni, úgyhogy most ebben marináltam a csirkét. Brutális!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
4 ek krémes mogyoróvaj
2 ek olaj
150 ml víz
1 gerezd fokhagyma
1 db lime facsart leve
1 db bagett
250 g koktélparadicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 marék rukkola
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom

A csirke marinádjához a hozzávalókat egy tálban, habverővel elkeverjük. A szeletekre vágott csirkét beleforgatjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon közepes hőmérsékleten megsütjük: nem lesz egyenletes bevonat a pác miatt, de jó, ha rápirul itt-ott.

A mogyoróvajas csirke

A salihoz a bagettet rusztikus darabokra tépkedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A paradicsomot elfelezzük, a kígyóubit, a paprikát és a lilahagymát felszeleteljük, egy nagy tálban összekeverjük őket.

A kihűlt kenyérkockát és a rukkolát is beleforgatjuk. Tálaláskor a balzsamecetet, 4 evőkanál olívaolajat és a lereszelt fokhagymát egy kis üvegbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összerázzuk és a salira öntjük. A megsült hús mellé tálaljuk.

Ha tetszett a mogyoróvajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások