Hirdetés
Bespájzolva

Sajtkrusztás sütötöksaláta

Hozzávalók

4
főre
+

A sült sütőtökhöz

1 db sütőtök (kisebb)
olaj

A narancsos-uborkás dresszinghez

3 db narancs
1 szál kígyóuborka
1 db citrom
1 ek mustár
3 ek majonéz
1 ek méz
1 csipet só
1 db chilipaprika
1 ek chiliszósz
60 ml olaj
½ csokor petrezselyem
5 - 6 szál snidling

A morzsához

50 g parmezán
50 g panko morzsa vagy szárított kenyér
50 g kéksajt (helyettesíthető bármilyen lágy sajttal)
só, bors
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtkrusztás sütötöksaláta

Sokan kértetek sütőtökös salátaötleteket tőlünk, így kifundáltuk ezt a kis ropogós narancsos verziót.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A sült sütőtökhöz

1 db sütőtök (kisebb)
olaj

A narancsos-uborkás dresszinghez

3 db narancs
1 szál kígyóuborka
1 db citrom
1 ek mustár
3 ek majonéz
1 ek méz
1 csipet só
1 db chilipaprika
1 ek chiliszósz
60 ml olaj
½ csokor petrezselyem
5 - 6 szál snidling

A morzsához

50 g parmezán
50 g panko morzsa vagy szárított kenyér
50 g kéksajt (helyettesíthető bármilyen lágy sajttal)
só, bors
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sütőtököt megmossuk, negyedeljük, és héjával lefelé sütőpapírral borított tepsire fektetjük. A magházát benne hagyjuk a kioldódó illóolajok miatt. Sózzuk, meglocsoljuk olajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 50-60 percet sütjük, amíg puha nem lesz.

Az egyik narancsot kifilézzük, és felkockázzuk a gyümölcshúst. A kígyóuborkát is összevágjuk, és a narancshoz keverjük. A megmaradt narancsok és a citrom héját lereszeljük, a levüket kipréseljük, és egy turmixgépbe öntjük. Mellécsapjuk a mustárt, a majonézt, a mézet, egy csipet sót, a finomra vágott chilit, a chiliszószt és az olajat, majd homogénre turmixoljuk. A petrezselyem felét és a snidlinget felaprítjuk, majd a kész dresszingbe keverjük, amit ráöntünk a narancsos uborkára. 

A parmezánt egy aprítógépben morzsásra zúzzuk, összekeverjük a panko morzsával (amit bátran helyettesíthetünk szárított-reszelt kenyérbéllel), és belemorzsoljuk a kéksajtot is, majd ragacsos-morzsásra őröljük. A cél az, hogy a kruszta a tökre tapadjon, viszont kellőképpen száraz is legyen a ropogás kedvéért. Sót, borsot és a megmaradt aprított petrezselymet is hozzákeverjük.

A megsült tököket kikanalazzuk a héjukból, a magokat eltávolítjuk, majd lapos szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tökszeleteket, alaposan megszórjuk a krusztával, majd felső sütéssel aranybarnára pirítjuk a morzsát.

Közben a salátát megmossuk, centrifugázzuk, tetszőlegesen felvágjuk, majd meglocsoljuk a dresszinggel, és a ropogós tökkel fogyasztjuk. Akinek nem lenne elég csípős, bátran rakjon rá még egy kis chiliszószt.

Sajtkrusztás sütötöksaláta

Ha tetszett a sajtkrusztás sütötöksaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások