Hirdetés

Spárgasaláta fetával, retekkel és ropogós serrano sonkával

Hozzávalók

2
főre
+

A mézes vinaigrette-hez

100 ml olívaolaj
50 ml olaj
50 ml fehérborecet
1 ek méz
1 ek magos mustár
só, bors

A salátához

1 csomag spárga
150 g retek
0.25 fej lila hagyma vagy 1 fej sonkahagyma
3 szelet serrano sonka
40 g feta
½ db citrom héja
pár levél petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spárgasaláta fetával, retekkel és ropogós serrano sonkával

Pár alapanyagos, nagyon szexi randisaláta ez, amivel villanthatunk egyet a párunknak. Amilyen jól néz ki, olyan egyszerű, és ha egy kis fehérbort is szürcsölünk mellé, akkor teljes a kép.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A mézes vinaigrette-hez

100 ml olívaolaj
50 ml olaj
50 ml fehérborecet
1 ek méz
1 ek magos mustár
só, bors

A salátához

1 csomag spárga
150 g retek
0.25 fej lila hagyma vagy 1 fej sonkahagyma
3 szelet serrano sonka
40 g feta
½ db citrom héja
pár levél petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A mézes vinaigrette alapanyagait egy kis kancsóba kimérjük, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. 

A spárga kemény, fás alját levágjuk. A megmaradt, ehető rész alját egy zöldséghámozóval megpucoljuk (ne dobjuk ki a lehámozott szálakat). Forrásban lévő lobogó, sós vízben a 3-4 percig blansírozzuk, majd egyből jeges vízbe tesszük (jeges vízbe, nem hidegbe, ez nagyon fontos). A lehámozott szálakkal is így járunk el, csak annyi különbséggel, hogy ezeket 10-15 másodpercre tesszük a lobogó vízbe. Amikor teljesen lehűltek a spárgák, kivesszük őket a jeges vízből, és papírtörlőn leszárítjuk.

A retket egy mandolinnal (szeletelő) vagy késsel 3 mm-es, a lila hagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk. A serrano sonkát 2 papírtörlő között mikróban, a legmagasabb fokozaton 4-5 perc alatt ropogósra sütjük.

Már csak az összeállítás van hátra: egy keverőtálba tesszük a spárgát és a retket, bőven meglocsoljuk a vinaigrette-tel, majd tányérba szedjük. A tetejére morzsoljuk a fetát, megszórjuk a hagymával, ráreszeljük kb. fél citrom héját, tépkedünk rá pár levél petrezselymet, rátördeljük a ropogós serrano sonkát, és indulhat is a randi egy remek előétellel.

Ha tetszett a spárgasaláta fetával, retekkel és ropogós serrano sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások