Hozzávalók
- 1 marék friss spenót
- 1 marék pirított törökmogyoró
- 40 g parmezánforgács
- pár csepp olívaolaj
- pár csepp balzsamecet
- ½ fej lila hagyma (kisebb)
- 1 csokor friss bazsalikom
- frissen őrölt bors
A kelbimbóhoz
- 400 g kelbimbó
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
Hozzávalók
- 1 marék friss spenót
- 1 marék pirított törökmogyoró
- 40 g parmezánforgács
- pár csepp olívaolaj
- pár csepp balzsamecet
- ½ fej lila hagyma (kisebb)
- 1 csokor friss bazsalikom
- frissen őrölt bors
A kelbimbóhoz
- 400 g kelbimbó
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
A kelbimbókat elfelezzük, összekeverjük a többi hozzávalójával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Egy nagy tányér aljára rakjuk a spenótot, erre jöhet a sült kelbimbó, a mogyoró, parmezán, olívaolaj, balzsamecet, a vékonyra szeletelt lila hagyma, az összetépkedett bazsalikom, végül egy kevés őrölt bors.
Ha tetszett a sültkelbimbó-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 4 g
Kalória: 44 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 1.53 g
Szénhidrát: 9.94 g
Zsír: 15.04 g
Kalória: 177.15 kcal