Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Thai mentás marhasaláta

Hozzávalók

2
főre
+
500 g marha fehérpecsenye
1 db kígyóuborka
150 g koktélparadicsom
3 - 4 szál újhagyma
½ db kaliforniai paprika
1 db chili
1 fej lilahagyma (kicsi)
1 ek olaj
2 nagy csokor friss menta
1 kis csokor friss koriander

A hús marinádjához

1 tk barna cukor
3 ek halszósz
1 mk őrölt fehérbors
½ db lime kifacsart leve

A dresszinghez

1 ek barna cukor
2 ek halszósz
2 db lime leve
1 csokor friss koriander szára felaprítva (kicsi)
1 ek olaj
frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Thai mentás marhasaláta

Magyarként elsőre furának tűnhet, hogy egy salátában semmilyen zöld saláta levél nincsen, hanem csak menta és koriander. De nagyon frissítővé teszi az egészet, és teljesen ellensúlyozza a marha nehézségét. A halszósztól egyáltalán ne ijedjetek meg, nem lesz halas, csak pikáns ízt ad az ételeknek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g marha fehérpecsenye
1 db kígyóuborka
150 g koktélparadicsom
3 - 4 szál újhagyma
½ db kaliforniai paprika
1 db chili
1 fej lilahagyma (kicsi)
1 ek olaj
2 nagy csokor friss menta
1 kis csokor friss koriander

A hús marinádjához

1 tk barna cukor
3 ek halszósz
1 mk őrölt fehérbors
½ db lime kifacsart leve

A dresszinghez

1 ek barna cukor
2 ek halszósz
2 db lime leve
1 csokor friss koriander szára felaprítva (kicsi)
1 ek olaj
frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A húst felszeleteljük, a marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és a húst ebben pácoljuk (akár egy éjszakán keresztül is). Amíg pácolódik a hús, előkészítjük a saláta hozzávalóit: az uborkát elfelezzük, a magjait egy teáskanállal kikaparjuk, majd felszeleteljük. A koktélparit elfelezzük, a chilit, kaliforniai paprikát, újhagymát, lilahagymát vékonyan felszeleteljük.

A dresszing hozzávalóit egy tálban összekeverjük vagy egy kis üvegben összerázzuk. Aki nem szereti az erős hagymaízt, pár percre tegye a lilahagymát a dresszingbe, hogy kicsit enyhüljön az íze.

Egy nagy keverőtálba tesszük a felszeletelt zöldségeket, majd beletépkedjük a menta és koriander levelét. Egy serpenyőben közepes lángon kevés olajon körbesütjük a hússzeleteket, majd oldalanként 7-8 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni. Ennél a salátánál nem érdemes teljesen átsütni a húst, mivel még egy kicsit marináljuk a dresszingben, ha megsült. Tehát ha kész a hús, kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk 10 percet pihenni. Ezután felszeleteljük, és a megmaradt szafttal együtt beletesszük a dresszingbe kb. 5-10 percre. Ezután összekeverjük a zöldségekkel, és már ehetjük is.

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások