Hirdetés

Thai zöld mangó saláta

Hozzávalók

1 db kőkemény zöld mangó
1 db sárgarépa
2 db közepes paradicsom
4 - 5 db salátalevél (pl. római)
10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)
3 gerezd fokhagyma
1 ek barnacukor
2 ek halszósz
½ db citrom leve
½ db lime leve
csili ízlés szerint (kb. ½ thai csili)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Thai zöld mangó saláta

Ha szeretitek a mangót, de zavar, hogy az itthoni boltokban csak kőkemény darabokat lehet találni, akkor ez a ti receptetek. Itt ugyanis az érett mangó csődöt mond, a cél éppen az, hogy a gyümölcs minél keményebb legyen - a végeredmény egy nagyon ízes thai hangulatú saláta lesz. A halszósztól pedig nem félünk! Tessék azonnal kipróbálni, ha még nem tettétek volna!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1 db kőkemény zöld mangó
1 db sárgarépa
2 db közepes paradicsom
4 - 5 db salátalevél (pl. római)
10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)
3 gerezd fokhagyma
1 ek barnacukor
2 ek halszósz
½ db citrom leve
½ db lime leve
csili ízlés szerint (kb. ½ thai csili)
Bevásárlólistához adom

A mangót zöldséghámzóval vékony szeletekre vágjuk, majd éles késsel a szeleteket vékony csíkokra. Ugyanezt tesszük a sárgarépával is, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt és összekeverjük.

img_0122.jpg

Elkészítjük az öntetet: egy marék földimogyorót, a vékony szelekre vágott fokhagymát és a barnacukrot mozsárban összezúzunk. Hozzáadjuk a halszószt és a citrusok levét, végül pedig a csilit és az egészet összetörjük és keverjük a mozsárban.

img_0118.jpg

Összeállítjuk a salátát: a salátalevelekezt csíkokra, a paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a magóval és a sárgarépával. Ráöntjük az öntetet és jól elkeverjük. Megszórjuk kissé összetört földimogyoróval és tálaljuk.

img_0115.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások