Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 4 db kápia paprika
- 800 g kis szemű újkrumpli
- 2 ek olaj
- 1 fej lilahagyma
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek dijoni mustár
- 2 ek balzsamecet
- 1 mk fokhagymapor
- 80 ml olivaolaj
Újkrumplis, sült zöldséges saláta
Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 4 db kápia paprika
- 800 g kis szemű újkrumpli
- 2 ek olaj
- 1 fej lilahagyma
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek dijoni mustár
- 2 ek balzsamecet
- 1 mk fokhagymapor
- 80 ml olivaolaj
A padlizsánt hosszában fél centi vastagra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kápia paprikákat egészben tesszük a tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket. A padlizsánt 25 percig sütjük, a paprikákat 1 órán át. Addig a krumplikat megfőzzük, majd leszűrjük.
Az olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott lilahagymát, amivel együtt még 3 percig pirítjuk a krumplikat, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Ezután megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. A sült paprikát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk, a sült padlizsánnal együtt hozzáadjuk a krumplihoz. A mustárt és a balzsamecetet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport és folyamatos keverés mellett, hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Ráöntjük a zöldségekre és tálaljuk. Kész is a sült zöldséges saláta.
Ha tetszett a sült zöldséges saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!