Hirdetés

Újkrumplis, sült zöldséges saláta

Hozzávalók

4
főre
+
3 db padlizsán
4 db kápia paprika
800 g kis szemű újkrumpli
2 ek olaj
1 fej lilahagyma
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 ek dijoni mustár
2 ek balzsamecet
1 mk fokhagymapor
80 ml olivaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Újkrumplis, sült zöldséges saláta

Ez egy tökéletes köret grillhúsok mellé, és ha már kint grilleztek, akkor a padlizsánt és a paprikát is ott érdemes megsütni, a sütő helyett.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
3 db padlizsán
4 db kápia paprika
800 g kis szemű újkrumpli
2 ek olaj
1 fej lilahagyma
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 ek dijoni mustár
2 ek balzsamecet
1 mk fokhagymapor
80 ml olivaolaj
Bevásárlólistához adom

A padlizsánt hosszában fél centi vastagra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kápia paprikákat egészben tesszük a tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket. A padlizsánt 25 percig sütjük, a paprikákat 1 órán át. Addig a krumplikat megfőzzük, majd leszűrjük.

Az olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott lilahagymát, amivel együtt még 3 percig pirítjuk a krumplikat, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Ezután megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. A sült paprikát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk, a sült padlizsánnal együtt hozzáadjuk a krumplihoz. A mustárt és a balzsamecetet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport és folyamatos keverés mellett, hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Ráöntjük a zöldségekre és tálaljuk. Kész is a sült zöldséges saláta.

Ha tetszett a sült zöldséges saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások