Hozzávalók
A croutonhoz
- 2 db kicsit szikkadt zsemle, kockákra szeletelve
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt parmezán
Az öntethez
- ½ tk mustár
- 2 db tojássárgája
- 4 - 6 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
- só
A salátához
- 2 marék spenót
- 5 szál újhagyma
- 1 marék cukorborsó
- ½ marék újborsó
- 10 levél friss bazsalikom
- 10 levél friss citromfű
- 10 levél friss menta
- 3 db zöld spárga
Zöldsaláta házi croutonnal és spárgával
Hozzávalók
A croutonhoz
- 2 db kicsit szikkadt zsemle, kockákra szeletelve
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt parmezán
Az öntethez
- ½ tk mustár
- 2 db tojássárgája
- 4 - 6 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
- só
A salátához
- 2 marék spenót
- 5 szál újhagyma
- 1 marék cukorborsó
- ½ marék újborsó
- 10 levél friss bazsalikom
- 10 levél friss citromfű
- 10 levél friss menta
- 3 db zöld spárga
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a zsemlekockákat és elkezdjük pirítani. A fokhagymát felaprítjuk és a zsemlekockákhoz adjuk és jól összerázzuk. Megszórjuk parmezánnal és tovább rázogatjuk, majd félretesszük.
A tojássárgáját, egy habverő segítségével, kissé kikeverjük a mustárral és a sóval. Folyamatos keverés mellett, több részletben hozzáadjuk az olívaolajat egészen addig, krémes emulziót kapunk. Egy keverőtálba tesszük a nagyobb darabokra vágott spenótot, a karikákra vágott újhagymát, a csíkokra vágott cukorborsót, a kifőtt újborsót és az összetépkedett friss zöldfűszereket. A spárgák fejét levágjuk és felaprítva a keverőtálba tesszük. A spárgák fás részét letörjük, a többit pedig egy zöldséghámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk és ezt is a többi zöldséghez adjuk. Leöntjük az öntettel, alaposan összeforgatjuk és megszórjuk a croutonnal.