Hozzávalók
- 260 g vaj
- 90 g cukor
- 200 g barna cukor
- 2 db tojás
- 280 g liszt
- 20 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csapott tk sütőpor
- ½ db vaníliarúd magjai
- 130 g étcsokipasztilla vagy apróra vágott csoki
- 2 marék dió
Hozzávalók
- 260 g vaj
- 90 g cukor
- 200 g barna cukor
- 2 db tojás
- 280 g liszt
- 20 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csapott tk sütőpor
- ½ db vaníliarúd magjai
- 130 g étcsokipasztilla vagy apróra vágott csoki
- 2 marék dió
A vajat egy lábasba rakjuk, és kb. 15 percig hagyjuk közepes láng felett karamellizálódni. Mikor barnásabb színt kapott, leszűrjük, és berakjuk a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy teljesen kihűljön. Mikor a vaj kihűlt, átkeverjük, majd kihabosítjuk a kétféle cukorral és a tojásokkal.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a sóval, a sütőporral, a vaníliával és a csokival, majd a tojásos masszába keverjük. Kisebb diónyi golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapogatjuk, pár darab durvára vágott diót nyomunk bele, és 180 fokos sütőben, 12-14 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a barnított vajas diós-csokis keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!