Hozzávalók
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja és leve
- 1 üveg száraz fehérbor
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 6 db tojássárgája
- 200 ml tejszín
- 1 ek keményítő
- 200 ml habtejszín a díszítéshez
Hozzávalók
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja és leve
- 1 üveg száraz fehérbor
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 6 db tojássárgája
- 200 ml tejszín
- 1 ek keményítő
- 200 ml habtejszín a díszítéshez
A citrusok héját vékonyan lehámozzuk, és egy főzőedénybe tesszük, a narancs levét is belefacsarjuk. Felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a cukrokat és fűszereket, majd az egészet alaposan felforraljuk. 4-5 percig főzzük, majd a lángot visszavesszük közepesre.
A tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel, és csomómentesre keverjük a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és addig kevergetjük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik. Az egészet átszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Kis tejszínhabbal díszítjük, és már fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a borleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!