Magyaros ételek

Magyaroszöldborsóstokány

Magyaros zöldborsós tokány
magyaros-zoldborsos-tokany

Hozzávalók
500 g
sertéskaraj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(120 g/db)
2 db
paradicsom
(100 g/db)
2 ek
olaj
1 tk
frissen őrölt bors
1 tk
pirospaprika
1 dl
víz vagy alaplé
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
citrom leve
200 ml
tejföl
1 ek
finomliszt
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A húst vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

  2. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, amiket pár percig pirítunk. Hozzáadjuk a húscsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával.

  3. A húst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével, és közepes lángon, fedő alatt kb. 40 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a citrom levét, és további 10 percig főzzük.

  4. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd beletesszük a levesbe, hogy sűrűsödjön.

  5. Ha szükséges, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Tálalás előtt megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel, majd rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a magyaros zöldborsós tokány egy igazi klasszikus, gyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Ez a magyaros zöldborsós tokány nem véletlenül alapdarab a hazai konyhákban – gyors, kiadós és tele van ismerős, otthonos ízekkel. Nem kell hozzá más, csak egy jó serpenyő, néhány alapanyag, egy kis türelem, és fél óra múlva már tálalhatsz is!

Hozzávalók

4 adaghoz
500 g
sertéskaraj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(120 g/db)
2 db
paradicsom
(100 g/db)
2 ek
olaj
1 tk
frissen őrölt bors
1 tk
pirospaprika
1 dl
víz vagy alaplé
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
citrom leve
200 ml
tejföl
1 ek
finomliszt
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

  2. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, amiket pár percig pirítunk. Hozzáadjuk a húscsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával.

  3. A húst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével, és közepes lángon, fedő alatt kb. 40 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a citrom levét, és további 10 percig főzzük.

  4. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd beletesszük a levesbe, hogy sűrűsödjön.

  5. Ha szükséges, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Tálalás előtt megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel, majd rizzsel tálaljuk.

magyaros-zoldborsos-tokany-2
Magyaros zöldborsós tokány (Fotó: Street Kitchen)

A magyaros zöldborsós tokány a komfortkaja mintapéldája: egyszerű, de mégis olyan, amitől jóllaksz testileg-lelkileg. Egy adag főtt rizzsel vagy akár tarhonyával is remekül működik, de ha marad belőle, másnapra csak még finomabb lesz. 

Ha bejött ez a szaftos, magyaros tokány, mutatunk még néhány kiadós tokányreceptet, amitől biztosan jól fogsz lakni!

Mustáros tokány

Bakonyi sertéstokány

Eszterházy-tokány

Ha tetszett a Magyaros zöldborsós tokány receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept