A húst vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, amiket pár percig pirítunk. Hozzáadjuk a húscsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával.
A húst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével, és közepes lángon, fedő alatt kb. 40 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a citrom levét, és további 10 percig főzzük.
A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd beletesszük a levesbe, hogy sűrűsödjön.
Ha szükséges, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Tálalás előtt megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel, majd rizzsel tálaljuk.
Magyaroszöldborsóstokány
Ez a magyaros zöldborsós tokány egy igazi klasszikus, gyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
Ez a magyaros zöldborsós tokány nem véletlenül alapdarab a hazai konyhákban – gyors, kiadós és tele van ismerős, otthonos ízekkel. Nem kell hozzá más, csak egy jó serpenyő, néhány alapanyag, egy kis türelem, és fél óra múlva már tálalhatsz is!
Hozzávalók
Elkészítés
A húst vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, amiket pár percig pirítunk. Hozzáadjuk a húscsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával.
A húst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével, és közepes lángon, fedő alatt kb. 40 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a citrom levét, és további 10 percig főzzük.
A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd beletesszük a levesbe, hogy sűrűsödjön.
Ha szükséges, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Tálalás előtt megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel, majd rizzsel tálaljuk.

A magyaros zöldborsós tokány a komfortkaja mintapéldája: egyszerű, de mégis olyan, amitől jóllaksz testileg-lelkileg. Egy adag főtt rizzsel vagy akár tarhonyával is remekül működik, de ha marad belőle, másnapra csak még finomabb lesz.
Ha bejött ez a szaftos, magyaros tokány, mutatunk még néhány kiadós tokányreceptet, amitől biztosan jól fogsz lakni!
Ha tetszett a Magyaros zöldborsós tokány receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!