Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+
300 g orecchiette tészta
3 - 4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
2 - 3 db szardella
6 - 8 szem koktélparadicsom
10 - 12 szem kapribogyó
3 - 4 ek főzővíz
1 fej brokkoli (kicsi)
½ db szárított chili
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cime di rapa, a kihagyhatatlan dél-olasz kaja

Egy igazi dél-olasz tésztával sosem lehet mellélőni. A cime di rapa a Bari környéki éttermek elkerülhetetlen gyöngyszeme, szinte minden helyen meg lehet találni. Tök gyorsan készen van, és mondjuk az is biztos, hogy pillanatok alatt el fog fogyni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g orecchiette tészta
3 - 4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
2 - 3 db szardella
6 - 8 szem koktélparadicsom
10 - 12 szem kapribogyó
3 - 4 ek főzővíz
1 fej brokkoli (kicsi)
½ db szárított chili
Bevásárlólistához adom

A tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát (az ⅕-ét meghagyjuk a végére). 1-2 perc pirítás után rádobjuk a felszeletelt chilit, majd mehet rá a felezett koktélparadicsom. Átforgatjuk, belerakjuk a kapribogyót és a maradék friss fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

2 evőkanál olajjal és a tészta főzővízéből kivett 3-4 evőkanál vízzel alaposan összerázzuk (akár szét is nyomkodhatjuk a paradicsomot egy villával). Közben az apró rózsáira szedett brokkolit a tészta mellé dobjuk és 2 percig főzzük, majd leszűrjük az egészet és a serpenyőbe öntjük. Jól átforgatjuk és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások