Hozzávalók

6
főre
+
400 g csirkemell
2 ek curry fűszerkeverék
20 g kókuszolaj
150 g hagyma
4 gerezd fokhagyma
½ db chilipaprika (ízlés szerint)
50 g gyömbér
2 szál citromnád
80 g vöröscurry-paszta
400 g light kókusztejkonzerv
300 g édesburgonya
300 g pritamin paprika (vegyes színű)
500 ml víz vagy csirkealaplé
150 g koktélparadicsom
10 ml világos szójaszósz
20 ml halszósz
1 db lime
1 csokor koriander
1 csokor bazsalikom
édesítőszer ízlés szerint

A csicseriborsóhoz

800 g csicseriborsó-konzerv
20 g kókuszolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkés-csicseriborsós thai curry

A thai curry az egyik személyes kedvencem, és ez nem vicc, imádom! Mindig tartok egy két adagot lefagyasztva a mélyhűtőben. A jelenlegi verzió körete a csicseriborsó, ami egy fehérjében igen gazdag, kiváló szénhidrátforrás. Ne ijedjetek meg az ismeretlen hozzávalóktól, halszósz és citromnád nélkül is elkészíthető.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
400 g csirkemell
2 ek curry fűszerkeverék
20 g kókuszolaj
150 g hagyma
4 gerezd fokhagyma
½ db chilipaprika (ízlés szerint)
50 g gyömbér
2 szál citromnád
80 g vöröscurry-paszta
400 g light kókusztejkonzerv
300 g édesburgonya
300 g pritamin paprika (vegyes színű)
500 ml víz vagy csirkealaplé
150 g koktélparadicsom
10 ml világos szójaszósz
20 ml halszósz
1 db lime
1 csokor koriander
1 csokor bazsalikom
édesítőszer ízlés szerint

A csicseriborsóhoz

800 g csicseriborsó-konzerv
20 g kókuszolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkés-csicseriborsós thai curryhez a csirkemellet kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 1 evőkanál curryvel és alaposan összeforgatjuk. Egy wok serpenyőben, 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. 

A wokban maradt zsiradékon kb. 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és chilit, a reszelt gyömbért és a kés hátoldalával megcsapkodott citromnádat. Hozzáadjuk a vöröscurry-pasztát és a maradék 1 evőkanál curry fűszerkeveréket, majd ezzel is pirítjuk 2-3 percig. Ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és a csíkokra vágott pritamin paprikát, felöntjük az alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd jöhet bele a koktélparadicsom és a csirke. 

Addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megfőttek és a lé egy kicsit redukálódott, sűrűsödött. Ekkor hozzáadjuk a szójaszószt, a halszószt és a lime levét, rottyantunk rajta még egyet, majd megszórjuk az aprított korianderrel és bazsalikommal. 

A thai currynek megfelelően savas-sós-édes balanszban kell lennie, tehát ha szükséges, tegyünk bele édesítőszert, sót vagy lime-levet. 

A csicseriborsót átmossuk, leszűrjük, majd 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten átpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ezzel tálaljuk a curryt (de bele is főzhetjük).

csirkes thai curry
Csirkés-csicseriborsós thai curry

Ha tetszett a csirkés-csicseriborsós thai curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Sültcsirke-caprese basmati rizzsel


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 29 g

Szénhidrát: 43 g

Zsír: 18 g

Kalória: 453 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 172.2 g

Szénhidrát: 259.65 g

Zsír: 105.7 g

Kalória: 2718.33 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?