Hozzávalók
- 100 g török mogyoró
- 80 g étcsoki
- 25 g vaj
- 1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta (280 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
A tetejére
- 50 g étcsoki
- 10 g liofilizált málna
Hozzávalók
- 100 g török mogyoró
- 80 g étcsoki
- 25 g vaj
- 1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta (280 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
A tetejére
- 50 g étcsoki
- 10 g liofilizált málna
A csokikrémes, török mogyorós fonott koszorúhoz először késsel apróra vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk a török mogyorót. Ezután vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük és hagyjuk langyosra hűlni.
A leveles tésztát kiterítjük, megkenjünk a csokival, megszórjuk az aprított mogyoró nagy részével, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Egy éles késsel hosszában kettévágjuk a feltekert tésztarudat, és a két darabot összefonjuk.
A fonatot koszorú alakúra formázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A végeit alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Lekenjük tojással, és betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, amíg aranybarnára sül a teteje.
A kész koszorút megcsurgatjuk felolvasztott étcsokival, majd rászórjuk a maradék pirított török mogyorót és a liofilizált málnát. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután szeletelhetjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a csokikrémes, török mogyorós fonott koszorú receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!