Az egyszerű brassói aprópecsenye elkészítéséhez a krumplit kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós, bő, lobogó vízben majdnem puhára főzzük és leszűrjük.
A zsírból 1 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, és erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk rajta a szintén kb. 2 cm-es kockára vágott húst. Miközben sül, sózzuk és borsozzuk. Amikor szép kérget kapott a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk közepes hőfokon.
Míg párolódik a hús, a maradék zsírban, közepesen erős hőfokon 4-5 perc alatt megpirítjuk a krumplit, és a húshoz keverjük. Ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk a brassóit frissen aprított újhagymával.

- Elkészítési idő: 30 perc