A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 300 g főtt rizs
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ szál sárgarépa (140 g/szál)
- ½ db cukkini (300 g/db)
- só, bors
- ½ tk őrölt kömény
- 2 ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
A sütéshez
- 80 g zsemlemorzsa
- bő étolaj
A mártogatóshoz
- 350 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 300 g főtt rizs
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ szál sárgarépa (140 g/szál)
- ½ db cukkini (300 g/db)
- só, bors
- ½ tk őrölt kömény
- 2 ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
A sütéshez
- 80 g zsemlemorzsa
- bő étolaj
A mártogatóshoz
- 350 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A rizsfasírt első lépéseként a főtt rizst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott petrezselymet, vöröshagymát és fokhagymát, valamint a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és cukkinit (amit a reszelés után alaposan kinyomkodunk). Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, majd az egészet összedolgozzuk. Kb. 60 grammos gombócokat formázunk a masszából, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Az olajat kb. 170 fokra melegítjük, és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük a fasírtokat. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, és a fasírttal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a rizsfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!