A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g karfiol
- só
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 175 g tejföl
- bors
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g karfiol
- só
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 175 g tejföl
- bors
A prézlis karfiol első lépése mi más lehetne, minthogy a karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, sós, bő, lobogó vízben kb. 7 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A zsemlemorzsát száraz, közepesen forró serpenyőben kb. 4 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Ha a morzsa felszívta a vajat, beleforgatjuk a karfiolt. Tejföllel tálaljuk, és megszórjuk őrölt borssal.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a prézlis karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!