A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 50 g sertészsír
- 500 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 500 g paradicsom
- 1 kg tv-paprika
- 2 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 3 db tojás
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 50 g sertészsír
- 500 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 500 g paradicsom
- 1 kg tv-paprika
- 2 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 3 db tojás
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
Az egyszerű tojásos lecsó első lépése, hogy a zsírt felolvasztjuk egy lábasban, és amikor forró, hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a köményt. Közepes hőfokon 7 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot. (Ha szeretnénk, a tetejét X alakban vágjuk be és forrázzuk le, így ha igény van rá, könnyedén lehúzhatjuk a bőrét.) Mehet a paradicsommal együtt a lábasba a kicsumázott, háromszögekre vágott paprika is.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet is, és közepesen erős hőfokon, igény szerint 20-30 percig főzzük. Én nem szeretem, ha nagyon szétfő a paprika, így én a rövidebb főzési időre esküszöm. Vizet ne adjuk hozzá, mert a paprika és a paradicsom is bőven fog levet ereszteni. Amikor kellően megpuhult a paprika, a tojásokat egy tálban felverjük és a lecsóhoz adjuk. Kenyérrel és frissen aprított újhagyma zöldjével tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az egyszerű tojásos lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!