Hozzávalók
Kb. 20 db palacsintához
- 150 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
A töltelékhez
- 100 g puha mazsola
- 300 ml tej
- 200 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 g darált dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 db narancs reszelt héja
- 80 ml rum
- 2 tk étkezési keményítő
A csokoládémártáshoz
- 300 ml tejszín
- 5 ek rum
- 250 g étcsoki
Elájultok! Itt a Gundel palacsinta torta!
Hozzávalók
Kb. 20 db palacsintához
- 150 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
A töltelékhez
- 100 g puha mazsola
- 300 ml tej
- 200 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 g darált dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 db narancs reszelt héja
- 80 ml rum
- 2 tk étkezési keményítő
A csokoládémártáshoz
- 300 ml tejszín
- 5 ek rum
- 250 g étcsoki
Fotó: Szilágyi NóriA palacsintához a liszthez adjuk a tojásokat, porcukrot, sót és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet is, végül csomómentesre keverjük. Teflon bevonatú palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez minden hozzávalót (az étkezési keményítő nélkül) egy lábasba rakunk és pár perc alatt összeforraljuk, majd a keményítőt pici vízben elkeverjük és besűrítjük vele a krémet. A csokoládémártáshoz a tejszínt felmelegítjük, beleöntjük a rumot, beletördeljük az étcsokit, várunk pár percet, hogy felolvadjon, majd átkeverjük. A palacsintákat a diókrémmel és a csokiöntettel rétegezzük, végül a maradék öntettel meglocsoljuk.