Hozzávalók
- 6 - 8 db burgonya (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk füstölt paprika
- 2 csipet fűszerkömény
- 1 csipet chilipor
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk rozmaring
- 1 tk zsálya
- 4 ek olívaolaj
- 60 g vaj
Fűszeres-pikáns mini hasselback burgonya
Hozzávalók
- 6 - 8 db burgonya (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk füstölt paprika
- 2 csipet fűszerkömény
- 1 csipet chilipor
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk rozmaring
- 1 tk zsálya
- 4 ek olívaolaj
- 60 g vaj
A burgonyákat megmossuk, és bevagdossuk őket. A szeletek közé vékony, lapokra szeletelt fokhagymát dugdosunk. A fűszereket összekeverjük, óvatosan beledörzsöljük a burgonyákba, és meg is szórjuk őket vele. Meglocsoljuk az olívaolajjal, darabokra vágott vajat rakunk a tetejükre, és mehetnek is a 190 fokra előmelegített sütőbe, kb. 40 percre, amíg szépen megpuhulnak és a külsejük ropogósra sül.
Ha tetszett a fűszeres-pikáns mini hasselback burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!