Hozzávalók
- 80 g gluténmentes kenyér
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 150 g trappista sajt
- 80 g gluténmentes liszt
- 3 db tojás
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 80 g gluténmentes kenyér
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 150 g trappista sajt
- 80 g gluténmentes liszt
- 3 db tojás
- bő olaj a sütéshez
A kenyérszeleteket egy tepsire helyezzük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 8 percre, hogy jól megszikkadjanak. Hagyjuk kihűlni, majd egy késes aprítóba rakjuk és lezúzzuk.
A csirkemellet a két mell találkozásánál kettévágjuk, majd mindkettőt legyező alakban bevágjuk, és sózzuk, borsozzuk. A közepükbe tesszük a hasábra vágott sajtot, majd jó szorosan feltekerjük. A végeket behajtjuk, nehogy kifolyjon a sajt. Akár egy fogpiszkálóval meg is tűzhetjük itt-ott, hogy biztosra menjünk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és ezt megismételjük.
Az olajat 170 fokosra melegítjük, és kb. 3 perc alatt szép aranybarnára sütjük benne a húst. Mivel elég nagy darab a hús, az olajban való sütés után 8 percre betesszük a 180 fokos sütőbe is. Szeletekre vágva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több gltuénmentes rántottság: