Rizottók

Gombaraguskamurizottó

Gombaragus kamu rizottó

Hozzávalók
A gombaraguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
100 g
csiperkegomba
100 g
barna csiperkegomba
50 g
pereszkegomba
só, bors
2 ág
kakukkfű
0.25 csokor
petrezselyem
A rizottóhoz
2 l
víz
2 l
zöldségalaplé
2 csomag
előfőzött rizs
(250 g)
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
100 ml
száraz fehérbor
50 g
reszelt parmezán
50 g
vaj

Elkészítés

A kamu rizottó gombaragujához először felaprítjuk a vöröshagymát, és egy serpenyőben az olívaolajon közepes lángon elkezdjük megdinsztelni, majd rádobjuk a reszelt fokhagymát is. Hozzáadjuk a feldarabolt gombákat, tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a kakukkfű zöldjét és a felaprított petrezselyemzöldet, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz.

A vizet felrakjuk forrni fél liter alaplével, sózzuk és ha felforrt, belemerítjük a tasakos rizst kb. 7 percre. A rizottóalaphoz egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Felöntjük a fehérborral és hagyjuk kicsit visszaredukálódni. A kb. 75 százalékosra főzött rizst leszűrjük, ráöntjük a hagymás alapra, majd felöntjük még 1,5 dl alaplével, és kb. 5-8 perc alatt készre készre főzzük. Hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, alaposan elkeverjük és tálalhatunk is. A rizst tányérba szedjük, ráhalmozunk a gombaraguból, és petrezselyemzölddel díszítjük.

kamu-rizotto (2)
Gombaragus kamu rizottó (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc

 

Erdei gombás rizottó csirkével

Rácz Jenő kedvenc rizottója: a mediterrán rizottó

Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Hamis rizottó vagy nevezhetjük úgy is, hogy pár perces rizottó pirított gombákkal. Ez egy szuper kis étel, ugyanis a rizottónak azért nem állnak neki sokan, mert nagyon hosszú idő, és sokáig kell felette állni, de most mutatok nektek egy kb. 20 perces verziót.

Hozzávalók

4 főre
A gombaraguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
100 g
csiperkegomba
100 g
barna csiperkegomba
50 g
pereszkegomba
só, bors
2 ág
kakukkfű
0.25 csokor
petrezselyem
A rizottóhoz
2 l
víz
2 l
zöldségalaplé
2 csomag
előfőzött rizs
(250 g)
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
100 ml
száraz fehérbor
50 g
reszelt parmezán
50 g
vaj

A kamu rizottó gombaragujához először felaprítjuk a vöröshagymát, és egy serpenyőben az olívaolajon közepes lángon elkezdjük megdinsztelni, majd rádobjuk a reszelt fokhagymát is. Hozzáadjuk a feldarabolt gombákat, tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a kakukkfű zöldjét és a felaprított petrezselyemzöldet, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz.

A vizet felrakjuk forrni fél liter alaplével, sózzuk és ha felforrt, belemerítjük a tasakos rizst kb. 7 percre. A rizottóalaphoz egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Felöntjük a fehérborral és hagyjuk kicsit visszaredukálódni. A kb. 75 százalékosra főzött rizst leszűrjük, ráöntjük a hagymás alapra, majd felöntjük még 1,5 dl alaplével, és kb. 5-8 perc alatt készre készre főzzük. Hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, alaposan elkeverjük és tálalhatunk is. A rizst tányérba szedjük, ráhalmozunk a gombaraguból, és petrezselyemzölddel díszítjük.

kamu-rizotto (2)
Gombaragus kamu rizottó (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc

 

Erdei gombás rizottó csirkével

Rácz Jenő kedvenc rizottója: a mediterrán rizottó

Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval

Ha tetszett a Gombaragus kamu rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept