A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 30 g bacon
- 2 ek olívaolaj
- ½ fej hagyma (80 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g rizottórizs
- 100 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- 1 db articsóka
- 1 db citrom
- 30 g aszalt paradicsom
- 30 g olívabogyó
- 2 ek mascarpone
- 25 g parmezán
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 0.25 csokor bazsalikom
- pár csepp olívaolaj
- frissen őrölt bors
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 30 g bacon
- 2 ek olívaolaj
- ½ fej hagyma (80 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g rizottórizs
- 100 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- 1 db articsóka
- 1 db citrom
- 30 g aszalt paradicsom
- 30 g olívabogyó
- 2 ek mascarpone
- 25 g parmezán
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 0.25 csokor bazsalikom
- pár csepp olívaolaj
- frissen őrölt bors
A mediterrán rizottó elkészítéséhez egy lábast közepes lángon felhevítünk, rádobjuk a felkockázott szalonnát, és rálocsoljuk az olívaolajat. Amíg pirul, finomra vágjuk a hagymát és felaprítjuk a fokhagymát is. A hagymákat rádobjuk a kipirított szalonnára, és kb. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Ezt is kicsit lepirítjuk, és felöntjük a fehérborral. A bort elforraljuk, és felöntjük annyi zöldségalaplével, ami épp hogy ellepi.
Mikor elfőtt az alaplé és a rizs kezd picit letapadni, újra felöntjük, de ügyeljünk rá, hogy mindig csak annyi alaplevet öntsünk rá, ami éppen ellepi. Ezzel a technikával főzzük a rizst fogkeményre.
Közben előkészítjük az articsókát: körben leszedjük a leveleit, amíg el nem jutunk a középső zsenge részig, levágjuk a szárát és a zsenge levelek alatti puha résznél is elvágjuk. A megmaradt articsókát meghámozzuk, a folyamat közben néha jeges citromos vízbe mártjuk,
nehogy bebarnuljon, majd a középső szőrös részt egy karalábévájó segítségével kivájjuk. Ezután feldaraboljuk az articsókát, és a készülő rizottóhoz adjuk.
Felcsíkozzuk a szárított paradicsomot és felaprítjuk az olívabogyót is. Amikor a rizs állaga megfelelő, ezeket is hozzádobjuk és félrehúzzuk a tűzről. A majdnem kész mediterrán rizottó alaphoz hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt és a vajat, majd bazsalikomlevelekkel, pár csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal tálaljuk.
A mediterrán rizottó videós receptjét ITT találod!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a mediterrán rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!