Hozzávalók
- 800 g krumpli
- só
- 320 g fodros kockatészta
- ½ ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 tk fűszerpaprika
- bors
Gránátos kocka
Hozzávalók
- 800 g krumpli
- só
- 320 g fodros kockatészta
- ½ ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 tk fűszerpaprika
- bors
A gránátos kocka első lépéseként a krumplikat megpucoljuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Ügyeljünk rá, hogy a leszűrésnél 150-200 ml főzővizet tegyünk félre. Amíg fő a krumpli, bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát is a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.
Zsírt melegítünk egy lapos, inkább szélesebb lábasban vagy nagyobb serpenyőben, és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a krumplit és erős hőfokon elkezdjük pirítani, miközben egy krumplinyomó segítségével darabosra törjük. Hozzáadjuk a tésztát, felöntjük a főzővízzel, sózzuk, borsozzuk – ez utóbbit ne sajnáljuk –, és erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk, majd tálalunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!