Hozzávalók
A grilled cheese-hez
- 8 szelet szendvicskenyér
- 4 szelet gouda sajt
- 4 szelet edami sajt
- 200 g vaj
A szószhoz
- 30 g bolti bbq szósz
- 75 g majonéz
- 1 ek méz
- 1 db lime leve
A húspogácsához
- 300 g darált marhahús
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
Az összeszereléshez
- 4 szelet bacon
- 4 levél római saláta
- 80 g kovászos uborka
Grilled cheese burger
Hozzávalók
A grilled cheese-hez
- 8 szelet szendvicskenyér
- 4 szelet gouda sajt
- 4 szelet edami sajt
- 200 g vaj
A szószhoz
- 30 g bolti bbq szósz
- 75 g majonéz
- 1 ek méz
- 1 db lime leve
A húspogácsához
- 300 g darált marhahús
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
Az összeszereléshez
- 4 szelet bacon
- 4 levél római saláta
- 80 g kovászos uborka
A szósz összetevőit összekeverjük. A baconöket ropogósra sütjük egy serpenyőben.
Ugyanabban a serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vaj felét, majd belepakoljuk a négy szelet szendvicskenyeret, a tetejükre 1-1 szelet goudát és edamit teszünk, majd letakarjuk a másik kenyérrel. Az alját aranybarnára sütjük, amikor ez megvan, kiszedjük, beledobjuk a maradék vajat, a szendvicseket megfordítva visszatesszük, és szintén ropogósra sütjük.
A darált marhahúst pogácsává formázzuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát megsütjük a kívánt átsütöttségi fokra, a második oldalára pedig két szelet cheddart olvasztunk.
Az egyik sajtos szendvics alját megkenjük a szósszal, erre kerül két szelet félbehajtott saláta, majd a húspogácsa, a bacon és a felcsíkozott savanyú uborka, majd egy másik szendvicset is megkenünk a szósszal, ráhelyezzük zsemleként, és kész is a burger!
Ha tetszett a grilled cheese burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!