Hozzávalók
- 150 g kukoricaliszt + a formázáshoz
- 120 g zabpehelyliszt
- 220 g liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 20 g kukoricacsíra-olaj
- 300 g víz
Házi tortilla
Hozzávalók
- 150 g kukoricaliszt + a formázáshoz
- 120 g zabpehelyliszt
- 220 g liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 20 g kukoricacsíra-olaj
- 300 g víz
A liszteket összekeverjük egy robotgép üstjében, és hozzáadjuk a sót, illetve a sütőport. Az olajjal és a vízzel sima tésztát dagasztunk belőle. Kukoricaliszttel megszórt deszkán kerekre formázzuk, és fóliával letakarva 30 percig pihentetjük.
Ezután ismét kukoricalisztes deszkára borítjuk a tésztát, és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy 22 cm-es tortaforma segítségével köröket “szaggatunk” a tésztából, ha kell, késsel körbevágjuk. A kivágott lapokat nedves konyharuhára helyezzük, majd közepes lángon egy száraz serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült tortillákat érdemes zárható zacskóban tárolni a felhasználásig.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a házi tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Mi minden alapja lehet egy jó házi tortilla? Igazából bárminek, chips helyett magában is lehet enni. Azért egy SK mártogatóst dobjatok össze hozzá! Ha mégis komolyabb kajára vágytok, ezeket a recepteket feltétlen próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.
Burrito házilag, pico de gallo salsával