Hozzávalók
- 600 g burgonya (sárga héjú)
- 2 ek szárított rozmaring és kakukkfű
- 100 g szeletelt bacon
- 100 g görög joghurt
- 100 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 75 g koktélpari
- 2 szál újhagyma
- friss koriander
- 50 g savanyított jalapeno
- 100 g cheddar sajt
- olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók
- 600 g burgonya (sárga héjú)
- 2 ek szárított rozmaring és kakukkfű
- 100 g szeletelt bacon
- 100 g görög joghurt
- 100 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 75 g koktélpari
- 2 szál újhagyma
- friss koriander
- 50 g savanyított jalapeno
- 100 g cheddar sajt
- olívaolaj
- só, bors
A burgonyákat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és mehetnek bele egy nagyobb edénybe, ahol olívaolajjal és a szárított zöldfűszerekkel, valamint sóval és borssal összeforgatjuk. Ezek után egy sütőpapírral bélelt tepsire mennek egyesével egymás mellé, majd 230 fokon 20-25 percig sütjük őket. Ha elkészültek, megvárjuk míg kihűlnek, közben bacont sütünk: két sütőpapír közé tesszük a szeleteket, és 175 fokon sütjük őket 15 percig.
Ha a burgonyák kihűltek, áttesszük őket egy közepes méretű (15-20 cm átmérőjű) laposabb kör alakú tepsi jellegű edénybe/fémtálba úgy, hogy koncentrikus köröket alkossanak. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, megy rá a bacon, majd mehet vissza a sütőbe 200 fok, felső grillre, hogy ráolvadjon a sajt. Vigyázzunk, hogy a bacon ne égjen eközben meg! Ha megolvadt a sajt, készen is vagyunk. A görög joghurtot és a tejfölt összekeverjük, megy bele egy gerezd átnyomott fokhagyma, és ezzel díszítjük a nachost, csakúgy, mint a félbevágott koktélparadicsomokkal, apróra vágott újhagymával, és ízlés szerint savanyított jalapenoval és friss korianderrel.