Hozzávalók
- 4 db tojás
- 130 g kristálycukor
- 135 ml mandulatej
- 150 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 110 g mák
- 1 csipet só
- 1 db citrom facsart leve és reszelt héja
- 2 marék meggybefőtt
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 130 g kristálycukor
- 135 ml mandulatej
- 150 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 110 g mák
- 1 csipet só
- 1 db citrom facsart leve és reszelt héja
- 2 marék meggybefőtt
Fotó: Szilágyi NóriA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és egy csipet sóval. A tojásos és lisztes részt összekeverjük, közben hozzáadagoljuk óvatosan kevergetve a tojásfehérjehabot és belesimítjuk a tepsibe. A meggybefőttet lecsepegtetjük, beledobáljuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.