Az újhagymás palacsinta elkészítését azzal kezdjük, hogy az újhagymát nagyon apróra vágjuk. A lisztben elkeverünk 1 teáskanál sót, majd belekeverjük a forró vizet, és 5-6 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és hagyjuk 30 percig állni.
Ha pihent, átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Kigombócozzuk, és mindegyiket (ha szükséges, egy kevés liszttel) 10-12 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Lekenjük a tetejüket nagyon vékonyan szezámolajjal, megszórjuk egy csipet sóval és egy kevés újhagymával, majd feltekerjük rúd alakúvá, ezután újra feltekerjük csiga alakúvá, és újra kinyújtjuk 10-12 cm-es körré.
Enyhén olajozott serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat. A mártás hozzávalóit kikeverjük, és a cikkekre vágott palacsintával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: 30 perc
- Összesen: 60 perc
