Street Kitchen

Krémesparadicsomleves

Krémes paradicsomleves

Hozzávalók
só, bors
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
sűrített paradicsom
(150 g-os kiszerelés)
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
250 ml
víz
10 db
bazsalikomlevél
1 szál
friss oregánó
A tálaláshoz
70 g
feta sajt
4 db
bazsalikomlevél

Elkészítés

A krémes paradicsomleves elkészítésének első lépéseként az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy lábasban, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kétféle paradicsomkonzervet, felöntjük a vízzel és 5 percig főzzük az alapot. Ezután beledobjuk a bazsalikomot és az oregánót, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrűnek bizonyulna, kevés vizet még adhatunk hozzá. Ezzel kész is a paradicsomlevesünk. Tálaláskor feta sajtot morzsolunk rá és finomra vágott bazsalikommal díszítjük.

kremes-paradicsomleves
Krémes paradicsomleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A paradicsom nem csak azért csodás, mert finom és nagyon egészséges, hanem mert minden kezdő kertész számára azonnali sikerélményt nyújt. Ellenálló és viszonylag igénytelen kis növény, ami a minimális ráfordított gondoskodást is bőséges terméssel jutalmaz meg. Ha nálatok is cseperedik otthon egy palánta, akkor ezeket a recepteket ajánljuk figyelmetekbe:

Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta

Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta

Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel

Sült ricottakrém paradicsommal: a legtutibb előétel!

www.streetkitchen.hu

Pillanatok alatt elkészíthető, isteni finom és krémes paradicsomleves, friss fűszerekkel és pár hozzávalóval.

Hozzávalók

2 főre
só, bors
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
sűrített paradicsom
(150 g-os kiszerelés)
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
250 ml
víz
10 db
bazsalikomlevél
1 szál
friss oregánó
A tálaláshoz
70 g
feta sajt
4 db
bazsalikomlevél

A krémes paradicsomleves elkészítésének első lépéseként az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy lábasban, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kétféle paradicsomkonzervet, felöntjük a vízzel és 5 percig főzzük az alapot. Ezután beledobjuk a bazsalikomot és az oregánót, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrűnek bizonyulna, kevés vizet még adhatunk hozzá. Ezzel kész is a paradicsomlevesünk. Tálaláskor feta sajtot morzsolunk rá és finomra vágott bazsalikommal díszítjük.

kremes-paradicsomleves
Krémes paradicsomleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A paradicsom nem csak azért csodás, mert finom és nagyon egészséges, hanem mert minden kezdő kertész számára azonnali sikerélményt nyújt. Ellenálló és viszonylag igénytelen kis növény, ami a minimális ráfordított gondoskodást is bőséges terméssel jutalmaz meg. Ha nálatok is cseperedik otthon egy palánta, akkor ezeket a recepteket ajánljuk figyelmetekbe:

Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta

Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta

Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel

Sült ricottakrém paradicsommal: a legtutibb előétel!

Ha tetszett a Krémes paradicsomleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept