Hozzávalók
A ricottakrémhez
- 500 g ricotta
- 1 db citrom reszelt héja
- 50 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 ek tejföl
- só, bors
A sült paradicsomhoz
- 250 g koktélparadicsom
- 2 ek olaj
- 1 ek balzsamecet
A tálaláshoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- pirított bagett szeletek
Hozzávalók
A ricottakrémhez
- 500 g ricotta
- 1 db citrom reszelt héja
- 50 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 ek tejföl
- só, bors
A sült paradicsomhoz
- 250 g koktélparadicsom
- 2 ek olaj
- 1 ek balzsamecet
A tálaláshoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- pirított bagett szeletek
A ricottakrém hozzávalóit egy tálban összekeverjük és egy 15×20 cm nagyságú, enyhén kiolajozott tepsibe rakjuk. A paradicsomokat elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk és a ricottakrémmel együtt berakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
A paradicsomot 25 percig, a ricottát pedig 35 percig sütjük. Ha megsültek, kivesszük őket, a paradicsomot a ricottakrém tetejére rakjuk, pirított bagett szeletekkel és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.