Hirdetés

Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g csirkemell
só, bors
200 ml zsíros tejszín
100 ml fehérbor
5 - 6 db aszalt paradicsom
2 marék bébispenót
1 mk szárított oregánó
1 mk szárított bazsalikom
200 g tészta (ami szimpatikus)
Hirdetés

Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta

A tésztákból sosem elég! Legalábbis szerintünk és az olaszok szerint tuti nem. Ez a tészta is pillanatok alatt összedobható, úgyhogy akár melóból hazaesve is is simán elkészíthetitek kb. 25 perc alatt.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g csirkemell
só, bors
200 ml zsíros tejszín
100 ml fehérbor
5 - 6 db aszalt paradicsom
2 marék bébispenót
1 mk szárított oregánó
1 mk szárított bazsalikom
200 g tészta (ami szimpatikus)

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd rádobjuk a csirkét és megsütjük. Felöntjük a fehérborral, tejszínnel, hozzáadjuk a szárított oregánót és bazsalikomot.

Az aszalt paradicsomot vékony csíkokra vágjuk és a csirkéhez szórjuk. Mikor már kissé besűrűsödött a szósz, hozzáadjuk a spenótot, 1-2 percig kevergetjük, végül a bő, sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások