Hozzávalók
- 400 g csirkecomb filé (bőr nélkül)
- só, bors
- 1 - 2 ek kacsazsír
- 170 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 l víz vagy alaplé
- 150 g sárgarépa
- 150 g fehérrépa
- 100 g karalábé
- 300 g csiperkegomba
- 2 db babérlevél
- 100 g tejföl
- ½ db citrom leve
- 1 kis csokor friss tárkony (1 tk morzsolttal helyettesíthető)
Legényfogó leves
Hozzávalók
- 400 g csirkecomb filé (bőr nélkül)
- só, bors
- 1 - 2 ek kacsazsír
- 170 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 l víz vagy alaplé
- 150 g sárgarépa
- 150 g fehérrépa
- 100 g karalábé
- 300 g csiperkegomba
- 2 db babérlevél
- 100 g tejföl
- ½ db citrom leve
- 1 kis csokor friss tárkony (1 tk morzsolttal helyettesíthető)
A legényfogó leveshez a csirkecombot felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és a kacsazsíron, nagyon forró lábasban 2-3 perc alatt kérgesítjük. Kiszedjük a húst, majd közepes lángon a megtisztított, kockára vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt átpirítjuk a lábasban maradt zsíron.
Megszórjuk a liszttel, felöntjük a vízzel vagy alaplével, és forrás után egy botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük a csirkét, beletesszük a kockázott zöldségeket és a cikkekre vágott gombát, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyjából 40 perc alatt készre főzzük.
A legvégén hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, belefacsarjuk a citrom levét, és megszórjuk a friss aprított tárkonnyal. Még egyet rottyantunk rajta, és kész is.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a legényfogó leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!