Hozzávalók
- 20 g puha vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 db őszibarackkonzerv
- 200 g liszt
- 160 g porcukor
- 10 g sütőpor
- 12 g vaníliás cukor
- 400 g túró
- 4 db tojás
- 500 ml tej
Hozzávalók
- 20 g puha vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 db őszibarackkonzerv
- 200 g liszt
- 160 g porcukor
- 10 g sütőpor
- 12 g vaníliás cukor
- 400 g túró
- 4 db tojás
- 500 ml tej
Egy jó magas falú tepsit kikenünk a puha vajjal, és megszórjuk a kristálycukorral. A barack levét leöntjük, a barackot pedig kisebb kockákra vágjuk.
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot lazán összekeverjük, és a felét az előkészített tepsibe öntjük, nem kell lenyomkodni. Rátesszük a túrót és a barackdarabokat, majd megszórjuk a lisztes keverék másik felével.
A tojásokat kihabosítjuk, összekeverjük a tejjel, majd az egészet eloszlatjuk a tészta tetején, kicsit megrázogatjuk, hogy mindenhová jusson belőle. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, ráboríthatunk a sütés felénél egy alufóliát, hogy ne égjen meg.
Ha tetszett a lusta asszony rétese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!