Húsételek

Mézes-mustáros-gyömbérescsirke

Mézes-mustáros-gyömbéres csirke

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
400 g
csirkemellfilé
2 ek
mustár
2 ek
méz
1 ek
kukoricaliszt
200 ml
víz
250 g
basmati rizs
A tálaláshoz
0.25 csokor
snidling

Elkészítés

A mézes-mustáros-gyömbéres csirkéhez először olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és közepes lángon elkezdjük lepirítani rajta a finomra vágott hagymát. Sózzuk, és amikor már egy kis színt kapott a hagyma, hozzádobjuk a szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Megborsozzuk, és az egészet kicsit lepirítjuk.

Ha már illatozik az alap, beledobjuk a felkockázott csirkét is a serpenyőbe, aztán ha megpirult, mehet rá a mustár és a méz, és elkezdjük kicsit lekaramellizálni.

Amikor már megvadultok a felszabaduló illatoktól, szórunk rá kukoricalisztet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A basmati rizst háromszor (vagy ha nagyon unatkoztok, többször is) átmossuk, aztán kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben felrakjuk főni egy lábasban. Ha felforrt, levesszük takarékra a lángot, és lefedve 15 percig főzzük, aztán még 10 percet hagyjuk átgőzölődni fedő alatt. A rizs mellé szedjük a ragut, és aprított snidlinggel a tetején tálaljuk.

anya-fele-mezes-mustaros-gyomberes-csirke-rizzsel
Anyaféle mézes-mustáros-gyömbéres csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Csirkés receptjeink közül a mézes-mustáros-gyömbéres csirke mellett ezeket is próbáld ki!

Roston csirke Stroganoff-mártással, grillezett gombával és csemegeuborkás relishsel

Szójás-mézes csirke sültkarfiol-pürével és zöld almás salátával

Szezámos-mázas csirke rizzsel

www.streetkitchen.hu

Konkrétan a kedvenc kajám, nagyon jó emlékek fűznek hozzá, és szerintem az egyik legfinomabb comfort food, úgyhogy remélem, nektek is jó pillanatokat szerez majd. :)

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
400 g
csirkemellfilé
2 ek
mustár
2 ek
méz
1 ek
kukoricaliszt
200 ml
víz
250 g
basmati rizs
A tálaláshoz
0.25 csokor
snidling

A mézes-mustáros-gyömbéres csirkéhez először olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és közepes lángon elkezdjük lepirítani rajta a finomra vágott hagymát. Sózzuk, és amikor már egy kis színt kapott a hagyma, hozzádobjuk a szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Megborsozzuk, és az egészet kicsit lepirítjuk.

Ha már illatozik az alap, beledobjuk a felkockázott csirkét is a serpenyőbe, aztán ha megpirult, mehet rá a mustár és a méz, és elkezdjük kicsit lekaramellizálni.

Amikor már megvadultok a felszabaduló illatoktól, szórunk rá kukoricalisztet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A basmati rizst háromszor (vagy ha nagyon unatkoztok, többször is) átmossuk, aztán kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben felrakjuk főni egy lábasban. Ha felforrt, levesszük takarékra a lángot, és lefedve 15 percig főzzük, aztán még 10 percet hagyjuk átgőzölődni fedő alatt. A rizs mellé szedjük a ragut, és aprított snidlinggel a tetején tálaljuk.

anya-fele-mezes-mustaros-gyomberes-csirke-rizzsel
Anyaféle mézes-mustáros-gyömbéres csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Csirkés receptjeink közül a mézes-mustáros-gyömbéres csirke mellett ezeket is próbáld ki!

Roston csirke Stroganoff-mártással, grillezett gombával és csemegeuborkás relishsel

Szójás-mézes csirke sültkarfiol-pürével és zöld almás salátával

Szezámos-mázas csirke rizzsel

Ha tetszett a Mézes-mustáros-gyömbéres csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept