Hozzávalók
A Stroganoff-mártáshoz
- 20 ml kókuszolaj
- 130 g vöröshagyma
- 300 g gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 120 ml száraz fehérbor
- 80 ml csemegeuborka-lé
- 1 ek dijoni mustár
- 800 ml csirkealaplé
- ½ csokor petrezselyem
- ½ db citrom leve
- 20 ml habtejszín
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 20 ml kókuszolaj
- só, bors
Az uborkarelish-hez
- 4 - 5 db csemegeuborka (6-9 cm-es méretű)
- ½ db zöld alma (180 g/db)
- 1 csokor kapor
- 1 csokor menta
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 40 ml csemegeuborka-lé
- 1 db citrom leve
A grillezett gombához
- 10 ml kókuszolaj
- 50 g shimeji gomba
- 6 ml szójaszósz
- ½ tk chilipor
- só, bors
Roston csirke Stroganoff-mártással, grillezett gombával és csemegeuborkás relishsel
Hozzávalók
A Stroganoff-mártáshoz
- 20 ml kókuszolaj
- 130 g vöröshagyma
- 300 g gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 120 ml száraz fehérbor
- 80 ml csemegeuborka-lé
- 1 ek dijoni mustár
- 800 ml csirkealaplé
- ½ csokor petrezselyem
- ½ db citrom leve
- 20 ml habtejszín
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 20 ml kókuszolaj
- só, bors
Az uborkarelish-hez
- 4 - 5 db csemegeuborka (6-9 cm-es méretű)
- ½ db zöld alma (180 g/db)
- 1 csokor kapor
- 1 csokor menta
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 40 ml csemegeuborka-lé
- 1 db citrom leve
A grillezett gombához
- 10 ml kókuszolaj
- 50 g shimeji gomba
- 6 ml szójaszósz
- ½ tk chilipor
- só, bors
A Stroganoff-mártáshoz egy gyorsforralóban, kókuszolajon lepirítjuk a finomra aprított vöröshagymát. Felszeleteljük a gombát is, hozzádobjuk a hagymához, és alaposan lepirítjuk. Mikor szép aranybarna a gomba, mehet hozzá a fokhagyma reszelve, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. 3-4 percig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog a borból, majd mehet bele 80 ml csemegeuborka-lé, a dijoni mustár, majd az alaplé. Alaposan elkeverjük, és 5-6 percig közepes lángon főzzük.
Amíg rotyog a Stroganoff-mártásunk, a csirkemellfiléket megtisztítjuk, és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Egy sütőbe tehető serpenyőben kókuszolajat hevítünk, majd amikor forró a serpenyő, kérget pirítunk a filékre. Oldalanként 2-3 percig sütjük a húst, amíg szép aranybarna lesz, majd a serpenyővel együtt bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. A húst ezután kivesszük, tálalásig egy tányérra helyezzük, és 5 percenként megforgatjuk pihentetés közben.
A Stroganoff-mártáshoz hozzáadunk egy marék aprított petrezselymet, belefacsarjuk fél citrom levét, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt. Átszedjük egy nagy teljesítményű turmixgépbe, és krémesre turmixoljuk. A mártást átszűrjük egy szűrőn, majd ezt is félrerakjuk tálalásig.
A relish-hez a csemegeuborkát és az almát 2 mm-es kockákra vágjuk. Finomra aprítjuk a kaprot, a mentát és a petrezselymet, és egy tálban összekeverjük a csemegeubival és almával. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a csemegeuborka-lével, egy citrom levével, és alaposan elkeverjük.
A shimeji gombák végét levágjuk, majd egy kevés kókuszolajon aranybarnára pirítjuk őket. Kiszedjük egy tálba, meglocsoljuk szójaszósszal, mehet rá a chilipor, bors és egy kevés só.
Tálalás
A tálaláshoz a csirkemellfiléket hosszában félbevágjuk. A tányér egyik felére kanalazunk egy nagy adagot a mártásból, ebbe belehelyezzük a félbevágott filét, az egyik felet a pirított külsejével felfelé, a másikat a belső részével felfelé. A tányér másik felére kanalazzuk a csemegeuborka-relisht. Rakunk még 8-10 darab pirított shimeji gombát a mártásra és a húsra, friss kaporlevéllel díszítjük, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a csirke Stroganoff-mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Stroganoff / StroganON!
Luxuskaja egy pizza árából: stroganoff bélszín
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 57 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 31 g
Kalória: 636 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 114.79 g
Szénhidrát: 46.29 g
Zsír: 62.5 g
Kalória: 1272.22 kcal