Pesztós-zöldbabos csirke

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 db csirkemell
só, bors
olívaolaj
4 tk pesztó
1 nagy marék fagyasztott zöldbab (egész)
2 csomag mozzarella

A rizshez

1 ek olaj
½ fej hagyma
200 g hosszú szemű rizs
400 ml zöldségalaplé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pesztós-zöldbabos csirke

Igazi megúszós, de teljes értékű gyors ebéd vagy vacsora. Bármilyen pesztót használhattok, és sajtból is olyat tegyetek rá, amit szerettek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 db csirkemell
só, bors
olívaolaj
4 tk pesztó
1 nagy marék fagyasztott zöldbab (egész)
2 csomag mozzarella

A rizshez

1 ek olaj
½ fej hagyma
200 g hosszú szemű rizs
400 ml zöldségalaplé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten, egy serpenyőben oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk az olajon. Egy tepsire rakjuk, és megkenjük a pesztóval. 

A zöldbabot sós, lobogó vízbe dobjuk, 3 percet főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és rápakoljuk a pesztós csirkére. Rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt jól megpirul rajta.

A rizshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, rárakjuk a rizst, felöntjük az alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Ezután elzárjuk és 10 percig még hagyjuk állni lefedve. Így nem fog összeragadni. A csirkét a rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a pesztós-zöldbabos csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások