Olcsó ebédek

Rakotttarhonya

Rakott tarhonya

Hozzávalók
2 ek
sertészsír
350 g
tarhonya
1 l
víz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
fűszerpaprika
800 g
tejföl
6 db
tojás
180 g
füstölt kolbász
200 g
trappista sajt

Elkészítés

A rakott tarhonya elkészítéséhez a zsírból egy lábasban 1 evőkanálnyit felmelegítünk, és a tarhonyát közepesen erős hőfokon alaposan lepirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és készre főzzük, aztán leszűrjük. A zsír másik felét is felmelegítjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, megsózzuk, hogy kis vizet eresszen, és közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd belekeverjük a tejfölt is. 

A tojásokat bő, lobogó vízben, forrástól számítva kb. 8 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tepsi aljára teszünk egy réteg tarhonyát, megkenjük a paprikás tejföllel, jöhet egy réteg a karikára vágott kolbászból, a tojásból, majd egy újabb réteg tarhonya, tejföl, kolbász és tojás, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg a tetején tejföl legyen, amit végül megszórunk a reszelt sajttal. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt összesütjük.

rakott-tarhonya-2
Rakott tarhonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több rakott kaja:

Vega tejfölös rakott karfiol

Egyszerű rakott nokedli

Tonhalkrémes rakott tészta

www.streetkitchen.hu

Rakni sok mindent lehet, viszont kevés dolgot érdemes. Ha eddig kétségeid voltak afelől, hogy vajon a tarhonyát érdemes-e, akkor innentől kezdve ne legyenek, mert kipróbáltam és bizony nemhogy érdemes, már-már kötelező! Hidd el, ez a paprikás tejföl fantasztikusan illik hozzá.

Hozzávalók

1 20 x 30 cm-es tepsihez
2 ek
sertészsír
350 g
tarhonya
1 l
víz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
fűszerpaprika
800 g
tejföl
6 db
tojás
180 g
füstölt kolbász
200 g
trappista sajt

A rakott tarhonya elkészítéséhez a zsírból egy lábasban 1 evőkanálnyit felmelegítünk, és a tarhonyát közepesen erős hőfokon alaposan lepirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és készre főzzük, aztán leszűrjük. A zsír másik felét is felmelegítjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, megsózzuk, hogy kis vizet eresszen, és közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd belekeverjük a tejfölt is. 

A tojásokat bő, lobogó vízben, forrástól számítva kb. 8 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tepsi aljára teszünk egy réteg tarhonyát, megkenjük a paprikás tejföllel, jöhet egy réteg a karikára vágott kolbászból, a tojásból, majd egy újabb réteg tarhonya, tejföl, kolbász és tojás, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg a tetején tejföl legyen, amit végül megszórunk a reszelt sajttal. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt összesütjük.

rakott-tarhonya-2
Rakott tarhonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több rakott kaja:

Vega tejfölös rakott karfiol

Egyszerű rakott nokedli

Tonhalkrémes rakott tészta

Ha tetszett a Rakott tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept