Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 60 g kristálycukor
- 60 g liszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez
- 5 db tojássárgája
- 100 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 550 ml tej
- 40 g étkezési keményítő
- 50 ml tej
A tetejéhez
- 1 csomag tortazselé
- 300 g eper
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 60 g kristálycukor
- 60 g liszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez
- 5 db tojássárgája
- 100 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 550 ml tej
- 40 g étkezési keményítő
- 50 ml tej
A tetejéhez
- 1 csomag tortazselé
- 300 g eper
A retró epres-zselés süti piskótájához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet és egyneműre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát. 180 fokon légkeveréses programon 14-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A krémhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral és 550 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl. Ezután újból átkeverjük és a piskóta tetejére kenjük. Az epreket félbe vágjuk és a vaníliás krémre tesszük. A tortazselét a hátoldalán található leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eprek tetejére, hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp: bármilyen más gyümölccsel elkészíthető
Ha tetszett a retró epres-zselés süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!