Tészták

Sonkás-brokkolismacandcheese

Sonkás-brokkolis mac and cheese

Hozzávalók
160 g
nyers füstölt sonka
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
200 g
brokkoli
200 g
vörös cheddar
2 ek
olívaolaj
320 g
szarvacskatészta
650 ml
tej
só, bors
0.5 db
szerecsendió
60 g
finomliszt
60 g
vaj

Elkészítés

A sonkás-brokkolis mac and cheese recept első lépéseként a sonkát vékonyan felcsíkozzuk, a fokhagymát megroppantjuk és finomra vágjuk, a vöröshagymát pedig 0,5 cm-es kockákra aprítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és hosszúkás darabokra vágjuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 

Egy nagyobb lábosban, közepes lángon elkezdjük hevíteni az olajat, és megpirítjuk benne a sonkát. Egy perc után mehet hozzá a fokhagyma, újabb egy perc után pedig a vöröshagyma. A tésztát bő, lobogó sós vízben al dentére főzzük. 

A sonkás-hagymás alaphoz hozzáadjuk a vajat, és mikor elolvadt, felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, és az egészet vízben elkevert liszttel besűrítjük. Végül hozzákeverjük a sajtot és a leszűrt, kifőtt tésztát is. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és hagyjuk 5 percet pihenni az ételt, majd tányérba szedjük, és meg is vagyunk. 

sonkas-brokkolis-mac-and-cheese-recept1
Sonkás-brokkolis mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: 5 perc

Bőven van még frankó mac and cheese recept a tarsolyunkban! Szóval ha még nem unjátok a sajtot, akkor próbáljátok ki ezeket a variációkat is:

Zé-féle spenótos mac and cheese

Makaronilaatikko – a finn mac and cheese

Húsos mac and cheese melegszendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Gyakran elmélkedem azon, hogyan lehet az alap ételeket úgy felturbózni, hogy a végén egy komplett fogássá álljanak össze. Ebbe a sajtos tésztába egy kis sonka és brokkoli került még pluszban, az eredmény pedig magáért beszél!

Hozzávalók

4 főre
160 g
nyers füstölt sonka
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
200 g
brokkoli
200 g
vörös cheddar
2 ek
olívaolaj
320 g
szarvacskatészta
650 ml
tej
só, bors
0.5 db
szerecsendió
60 g
finomliszt
60 g
vaj

A sonkás-brokkolis mac and cheese recept első lépéseként a sonkát vékonyan felcsíkozzuk, a fokhagymát megroppantjuk és finomra vágjuk, a vöröshagymát pedig 0,5 cm-es kockákra aprítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és hosszúkás darabokra vágjuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 

Egy nagyobb lábosban, közepes lángon elkezdjük hevíteni az olajat, és megpirítjuk benne a sonkát. Egy perc után mehet hozzá a fokhagyma, újabb egy perc után pedig a vöröshagyma. A tésztát bő, lobogó sós vízben al dentére főzzük. 

A sonkás-hagymás alaphoz hozzáadjuk a vajat, és mikor elolvadt, felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, és az egészet vízben elkevert liszttel besűrítjük. Végül hozzákeverjük a sajtot és a leszűrt, kifőtt tésztát is. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és hagyjuk 5 percet pihenni az ételt, majd tányérba szedjük, és meg is vagyunk. 

sonkas-brokkolis-mac-and-cheese-recept1
Sonkás-brokkolis mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: 5 perc

Bőven van még frankó mac and cheese recept a tarsolyunkban! Szóval ha még nem unjátok a sajtot, akkor próbáljátok ki ezeket a variációkat is:

Zé-féle spenótos mac and cheese

Makaronilaatikko – a finn mac and cheese

Húsos mac and cheese melegszendvics

Ha tetszett a Sonkás-brokkolis mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept