Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 200 g szarvacskatészta
- 80 g bébispenót
A sajtszószhoz
- 100 g vörös cheddar
- 100 g mozzarella
- 100 g trappista
- 1 tk keményítő
- 50 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ db szerecsendió
A tetejére
- 2 ek panko morzsa
- 2 ek pirított hagyma
Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 200 g szarvacskatészta
- 80 g bébispenót
A sajtszószhoz
- 100 g vörös cheddar
- 100 g mozzarella
- 100 g trappista
- 1 tk keményítő
- 50 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ db szerecsendió
A tetejére
- 2 ek panko morzsa
- 2 ek pirított hagyma
A spenótos mac and cheese-hez először a tésztát bő, enyhén sós vízben a csomagoláson jelzett időnél 3-4 perccel kevesebb ideig főzzük, majd leszűrjük.
A sajtszószhoz a sajtokat egy serpenyőbe reszeljük, megszórjuk keményítővel és összeforgatjuk. Ráöntjük a tejet és a tejszínt, elkezdjük melegíteni, és fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Mikor elolvadtak a sajtok, hozzákeverjük a kifőtt tésztát és a spenótleveleket.
Sütésálló formákba töltjük a keveréket, és megszórjuk a tetejét panko morzsával és pirított hagymával. 230 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a spenótos mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!