Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortához
+

A karamellhez

140 g cukor
170 ml konzerv kókusztej
1 csipet só

A tésztához

220 g mandula
25 g kakaópor
12 - 14 szem datolya

A krémhez

320 g kesudió
110 ml kókuszolaj
230 ml konzerv kókusztej
100 g porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai
2 - 3 ek karamellszósz

A díszítéshez

étcsokiforgács
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sós karamelles vegán „sajttorta”

Őszintén bevallom, ez az első vegán tortám, ami valójában még sütés, illetve hőkezelés nélküli is (a karamellszószt leszámítva), szóval nyers vegánnak is nevezhető. És itt kell azt is megjegyeznem, hogy őrülten finom. Szépen szeletelhető, krémes, és még elkészíteni is könnyű!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortához
+

A karamellhez

140 g cukor
170 ml konzerv kókusztej
1 csipet só

A tésztához

220 g mandula
25 g kakaópor
12 - 14 szem datolya

A krémhez

320 g kesudió
110 ml kókuszolaj
230 ml konzerv kókusztej
100 g porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai
2 - 3 ek karamellszósz

A díszítéshez

étcsokiforgács
Bevásárlólistához adom

Amire figyelni kell, hogy egy éjszakára be kell áztatni a kesudiót, így ez legyen az első lépés. Bő vízzel öntsük fel a sótlan kesudiót, és hagyjuk egy éjszakát pihenni. 

Sós karamelles vegán „sajttorta”

Másnap a karamellszósz hozzávalóit egy kis lábasban 10-15 percig, közepes lángon, néha átkevergetve összeforraljuk. Közben a mandulát 190 fokra előmelegített sütőben kb.10 perc alatt megpirítjuk, majd ha langyosra hűlt, aprítógépbe tesszük, és apró szeműre zúzzuk. Ezután mehet hozzá a kakaópor és a magozott datolya is, és jöhet egy alapos zúzás. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk (ha nem eléggé formázható, 1-2 szem datolyát adhatunk még hozzá), és egyenletesre simítjuk, majd bedobjuk a hűtőbe. 

A krémhez a kesudióról leöntjük a vizet, lezúzzuk egy aprítógépben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tortaformát kivesszük a hűtőből, a belső szélére sütőpapírcsíkot vágunk, és elsimítjuk benne a kesudiós krémalapot. Az egészet pár órára a fagyasztóba dobjuk, vagy egy éjszakára a hűtőbe, ezután pedig kevés étcsokival és az újramelegített karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a sós karamelles vegán „sajttorta” receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások