A spenótos-zöldborsós tagliatelle elkészítésének első lépéseként a tésztát al dentére főzzük bő, sós, forró vízben, majd leszűrjük, de a főzővízből egy merőkanálnyit félreteszünk a szószhoz.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk az olajon és megsózzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tovább pirítjuk, majd mehet hozzá a bébispenót és a felaprított bazsalikomlevelek háromnegyede. Beledobjuk a zöldborsó háromnegyedét is, felöntjük a növényi tejszín-helyettesítővel és 3-4 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk ½ db citrom reszelt héját, borsozzuk és mehet bele a chilipor is. Hozzáadunk egy merőkanálnyi tésztafőzővizet, és ½ db citrom kifacsart levével együtt leturmixoljuk.
A megfőtt tésztát a serpenyőbe rakjuk, felöntjük a krémesre turmixolt zöld szósszal és hozzáadjuk a maradék zöldborsót. Frissen reszelt citromhéjjal, borssal és a maradék aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc
Alapjáraton is szeretjük a tésztákat, de a tagliatelle-nek egy külön hely van fenntartva a szívünkben. Ez rusztikus tészta nagyon fel tudja dobni az ételeket, ráadásul házilag elkészítve új dimenzióba emelhetjük.
Házi tagliatelle gorgonzolával és pirított gombával