Hozzávalók
A kacsaraguhoz
- 4 db pecsenyekacsamell
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 db szárzeller
- 1 db kisebb édesköménygumó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ág kisebb rozmaring
- 2 db nagyobb zsályalevél
- 200 ml rozé
- 400 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 600 ml húsleves vagy alaplé
- só
A tagliatelléhez
- 500 g liszt (lehetőleg 00-s)
- 5 db tojás
- 5 - 6 ek hideg víz
Hozzávalók
A kacsaraguhoz
- 4 db pecsenyekacsamell
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 db szárzeller
- 1 db kisebb édesköménygumó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ág kisebb rozmaring
- 2 db nagyobb zsályalevél
- 200 ml rozé
- 400 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 600 ml húsleves vagy alaplé
- só
A tagliatelléhez
- 500 g liszt (lehetőleg 00-s)
- 5 db tojás
- 5 - 6 ek hideg víz
A kacsamellekről lehúzzuk a bőrös hájat, apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben ropogósra sütjük. A pörcöt papírtörlőre szedjük, a zsírból 4 evőkanálnyit a serpenyőben hagyunk, a többit félretesszük (jól fog jönni a következő lecsó készítésénél). A hagymát és a fokhagymát egészen finomra, a sárgarépát, az édesköményt és a szárzellert pedig egyforma, fél centis kis kockákra vágjuk. A zöldségeket a serpenyőbe dobjuk, és közepes lángon 8−10 percig pirítjuk: amíg kicsit összeesnek. Ekkor félretoljuk őket, és helyet szorítunk a szintén fél centis kockára vágott kacsamellnek is: magas lángon ezt is lepirítjuk, majd visszavesszük a hőt, és az egész ragut átkeverve felöntjük a borral. 2 perc alatt elforraljuk a borból az alkoholt, majd hozzáöntjük a passatát és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított zsályát és rozmaringot, majd addig főzzük, amíg az egész ragu szépen besűrűsödik és a hús omlósra puhul.
A házi tagliatelléhez a lisztet és a tojásokat robotgépben kevés víz hozzáadásával szép homogén tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órát pihentetjük. Egy lisztezett gyúródeszkán 1 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát (ehhez használhatunk tésztagépet is), majd 7-8 mm széles csíkokra metéljük. Forró, lobogó, sós vízben kb. 3 perc alatt elkészül. Azonnal tálaljuk a kacsaraguval, amely tetejére jó sok ropogós pörcöt szórunk.