Hozzávalók
A sült banánhoz
- 3 púpozott ek liszt
- 1 ek kukoricakeményítő
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 ½ - 2 dl szóda
- 2 tk barna cukor
- 4 - 5 db banán
- pirított mogyoró a tálaláshoz
A csokiszószhoz
- 2 tk kukoricakeményítő
- 5 dl tej
- 12 dkg étcsokoládé
- 3 ek barna cukor
- 1 csipet só
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 cl rum
Hozzávalók
A sült banánhoz
- 3 púpozott ek liszt
- 1 ek kukoricakeményítő
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 ½ - 2 dl szóda
- 2 tk barna cukor
- 4 - 5 db banán
- pirított mogyoró a tálaláshoz
A csokiszószhoz
- 2 tk kukoricakeményítő
- 5 dl tej
- 12 dkg étcsokoládé
- 3 ek barna cukor
- 1 csipet só
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 cl rum
A lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a tojást és a cukrot összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadogatjuk a szódát. A banánokat 3-4 darabba vágjuk, és megforgatjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük őket. Lecsepegtetjük őket, csokiszósszal leöntjük, és pirított mogyoróval megszórjuk.
A csokiszószhoz 1 dl tejben elkeverjük a keményítőt. A maradék 4 dl tejet feltesszük közepes lángra melegedni és hozzáadjuk a feldarabolt csokit és a cukrot, majd pedig a keményítős tejet. Belekeverjük a rumot és a kakaóport, egy habverővel alaposan összekeverjük és kb. 15 percig, alacsony lángon, beforraljuk.