Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
Az aljára
- 350 g datolya
- 80 ml forró víz
- 250 g mandula
- 80 g kakaópor
- 1 csipet só
A tetejére
- 120 g étcsoki
- 2 ek kókuszolaj
- 140 g mogyoróvaj
- 100 g puffasztott quinoa
Sütésmentes vegán brownie
Hozzávalók
Az aljára
- 350 g datolya
- 80 ml forró víz
- 250 g mandula
- 80 g kakaópor
- 1 csipet só
A tetejére
- 120 g étcsoki
- 2 ek kókuszolaj
- 140 g mogyoróvaj
- 100 g puffasztott quinoa
A sütésmentes vegán brownie elkészítése elég egyszerű. A „brownie” réteghez a datolyát leöntjük a forró vízzel, és hagyjuk kicsit állni. A mandulát egy aprítóban lezúzzuk, majd mehet hozzá a többi hozzávaló, a datolyával együtt, ezután pedig krémesre zúzzuk az egész alapot. Egy sütőpapírral bélelt, kb. 14 x 20 cm-es tepsibe nyomkodjuk a kakaós alapot, és szépen elsimítjuk a tetejét, majd hűtőbe rakjuk.
A tetejére vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokit és a kókuszolajat, majd belekeverjük a mogyoróvajat és a puffasztott quinoát. Ezt a masszát a „brownie-ra” simítjuk, és dermedésig hűtőbe rakjuk. Forró, éles késsel szeleteljük.
Ha tetszett a sütésmentes vegán brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!