Hozzávalók
- 1 szelet T-bone steak
- só, bors
- 2 ek olaj
A fűszervajhoz
- 200 g puha vaj
- 1 csokor friss petrezselyem felaprítva
- 1 csokor friss bazsalikom felaprítva (kisebb)
- 2 - 3 levél zsálya felaprítva
- 1 ág rozmaring felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors
T-bone steak fűszervajjal
Hozzávalók
- 1 szelet T-bone steak
- só, bors
- 2 ek olaj
A fűszervajhoz
- 200 g puha vaj
- 1 csokor friss petrezselyem felaprítva
- 1 csokor friss bazsalikom felaprítva (kisebb)
- 2 - 3 levél zsálya felaprítva
- 1 ág rozmaring felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors
A fűszervajhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és fóliába csomagoljuk úgy, hogy henger alakot kapjunk. Hűtőbe tesszük 1 órára.
A steak mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, közben felhevítünk egy serpenyőt. Beleöntjük az olajat, és elkezdjük a steaket a csontos részénél sütni. Ezután körbesütjük az oldalait magas hőmérsékleten úgy, hogy mindenhol jól megpiruljon. Ez oldalanként 2-3 perc. Ezután előmelegített, 200 fokos sütőbe rakjuk 8-9 percre.
Kivesszük, hagyjuk állni 10 percet, majd a fűszervajból rakunk rá egy kis darabot, és tálalhatunk is.
Ha tetszett a T-bone steak receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!