A tavaszi extra zöld tészta valójában pofonegyszerű. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát, ha elkezdett illatozni, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót. Ha összeesett, meglocsoljuk a citromlével, felöntjük a tejszínnel és leturmixoljuk.
Egy serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a feldarabolt cukkinit 2-3 perc alatt, ráöntjük a borsót, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekre öntjük a tésztát, a spenótos krémet, végül ráreszeljük a parmezánt és minél előbb befaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc

Még egy kis tavasz jöhet??
Rántott újhagyma kéksajtmártással