Tészták

Tavasziextrazöldtészta

Tavaszi extra zöld tészta

Hozzávalók
200 - 250 ml
habtejszín
200 g
fusilli
30 g
vaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
őrölt bors
0.25 db
szerecsendió
1 tk
friss citromlé
1 - 2 ek
olívaolaj
200 g
cukkini
200 g
zöldborsó
50 g
parmezán

Elkészítés

A tavaszi extra zöld tészta valójában pofonegyszerű. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát, ha elkezdett illatozni, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót. Ha összeesett, meglocsoljuk a citromlével, felöntjük a tejszínnel és leturmixoljuk.

Egy serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a feldarabolt cukkinit 2-3 perc alatt, ráöntjük a borsót, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekre öntjük a tésztát, a spenótos krémet, végül ráreszeljük a parmezánt és minél előbb befaljuk.

  • Elkészítési idő: 50 perc
tavaszi-extra-zold-teszta
A tavaszi extra zöld tésztának nincs párja (Fotó: Street Kitchen)

Még egy kis tavasz jöhet??

Rántott újhagyma kéksajtmártással

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Egylábasos csirkés „rizottó”

www.streetkitchen.hu

Itt a tavasz, úgyhogy itt az ideje elővenni a friss üde zöldségeket! Természetesen a tésztával csodás páros, mint ebben az extrán zöld változatban is, amit egy kis cukkinivel és borsóval tuningoltam fel.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
200 - 250 ml
habtejszín
200 g
fusilli
30 g
vaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
őrölt bors
0.25 db
szerecsendió
1 tk
friss citromlé
1 - 2 ek
olívaolaj
200 g
cukkini
200 g
zöldborsó
50 g
parmezán

A tavaszi extra zöld tészta valójában pofonegyszerű. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát, ha elkezdett illatozni, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót. Ha összeesett, meglocsoljuk a citromlével, felöntjük a tejszínnel és leturmixoljuk.

Egy serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a feldarabolt cukkinit 2-3 perc alatt, ráöntjük a borsót, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekre öntjük a tésztát, a spenótos krémet, végül ráreszeljük a parmezánt és minél előbb befaljuk.

  • Elkészítési idő: 50 perc
tavaszi-extra-zold-teszta
A tavaszi extra zöld tésztának nincs párja (Fotó: Street Kitchen)

Még egy kis tavasz jöhet??

Rántott újhagyma kéksajtmártással

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Egylábasos csirkés „rizottó”

Ha tetszett a Tavaszi extra zöld tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept